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lunes, 30 de abril de 2012

Pumpkin, Chickpea and Farro Soup - Sopa de Calabaza, Garbanzos y Trigo Salvaje

Pumpkin, chickpea and farro soup. 

Ingredients: (Serves 4)
1 brown onion  (cebolla)
1 celery stick (rama de apio)
1 carrot (zanahoria)
1 leek (puerro-poro)
2 tbsp olive oil (aceite de oliva)
2 cloves garlic, finely chopped (dientes de ajo finamente picados)
1 tsp ground fennel (hinojo)
1 tsp ground cumin (comino molido)
1 stick cinnamon (palito de canela)
Pinch saffron (pizca de azafrán)
1 litre vegetable stock (caldo vegetal)
1/2 cup farro (trigo salvaje)
300g pumpkin (calabaza)
400g tin chickpeas (lata de garbanzos)
1/2 cup fresh coriander leaves, picked ( hojas de cilantro)

Chop onion, celery, carrot and leek into medium-size cubes. Heat two tablespoons olive oil in a heavy-based pot, add diced vegetables and cook over low heat for five minutes.
Add the garlic, fennel, cumin, cinnamon and saffron and cook for a further minute. Add stock and bring to the boil.
Add farro and cook over medium heat for 15 minutes. Cut pumpkin into medium cubes and add to pot. Simmer for 25-30 minutes until vegetables are soft and farro is cooked.
Add chickpeas and heat through. Scatter over coriander and serve.

Picar la cebolla, apio, zanahoria y puerro en cubos medianos. Caliente dos cucharadas de aceite de oliva en una olla, añada las verduras troceadas y cocine a fuego bajo unos 5 minutos.
Añada el ajo, hinojo, comino, canela y azafrán y cocine un minuto mas.  Agregue el caldo y lleve a ebullición.
Añadir farro y cocine a fuego medio durante 15 minutos.  Cortar la calabaza en cubos medianos y agregar a la olla.  Cocine a fuego lento durante 25-30 minutos hasta que las verduras estén suaves y el farro esté cocido.
Añadir los garbanzos y caliéntelos.  Añada el cilantro y sirva.

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